torsdag den 11. december 2014

10. December. Hvad har du lavet i dag?

I dag var første dag tilbage på jobbet efter et par syge dage unden dynen. Er virkelig blevet ramt af en ond forkølelse, som jeg efter hånden tror alle på mit job har været igennem. 

Efter arbejde var der julehygge i troldens børnehave, så mini-musen blev hentet og kom med i børnehaven, hvor vi mødtes med morfar. Vi fik leget, drukket cacao og sunget.  Inden vi drønede hjem til min moster og onkel der var igang med at rydde op i deres kælder. Her fik drengene massere af bøger og spil. Som vi skal have sorteret i, inden vi giver det videre til drengenes institutioner 

Herefter gik turen ud og spise med min søster og lidt leg på legepladsen, inden det var hjem og i seng for os alle tre

9. December. Julegaver

I år har jeg været total overskuds agtig og har allerede alle julegaverne i hus. Skal dog ikke for at være for hellig nok lige fortælle at jeg kun skal købe 5. Til min mand, til drengene, til min søster og til min far. Vi har delt det sådan op i vores husstand at vi køber til hver vores familier, da det ellers bliver alt for uoverskueligt, synes jeg (hende men den lille familie) 
Har nok også snydt ved at bestille det hele på nettet. En nødvendighed og fantastisk ting, når man arbejder i detail handlen og har to små børn. Så her er overskudsmor.dk

8. December. Kærlighed

Der findes jo utrolig mange former for kærlighed. Kærlighed til dem man har valgt at dele sit liv med, partner, venner og veninder. Sågar familie. Man kan jo ikke sige man har valgt sin familie, men man har til et vist omfang valgt at være sammen med dem, der er jo mange der fravælger deres familie af mange årsager. 

Men er kommer til at tænke på en speciel form for kærlighed hvis man kan kalde det, det. Kærlighed til ting. 

Vi har nogle ting, som materielle ting i vores liv, vi værdsætter utrolig højt. For nogle er det deres status symboler som hus og smarte bil. 

Jeg har også nogle kære ting, og nogle der er blevet det, med tiden. Især nu hvor vi har pakket julepynten frem, har en masse julepynt fra mit barndoms hjem. 

Især denne engel, som jeg fik af min mor da jeg var flyttet hjemme fra og ikke havde noget som helst julepynt. Mine forældre havde tre af disse og jeg har altid syntes de var utrolig smukke og beundret dem når de kom frem til jul. Så blev rigtig glad for at få den. I dag, så julepynten kommer frem, er det ikke bare en smuk engel. Men min mors engel, hun blev som bekendt taget fra os alt for tidligt. Og det er 10 år siden i år. 

mandag den 8. december 2014

7. December. 2. Søndag i advent

Vores 2. Søndag i advent, har været søndag med stor S. Var først til bryllup, hvor min fætter blev gift, med efterfølgende reception. Herefter til tøsejulefrokost igår med 21 andre fantastisk kvinder, og der var gang i den. Det blev spist og ikke mindst drukket til den store guld medalje, eller Oscar om man vil det. For ham vandt jeg i pakkespillet
Så kræfterne var ikke til det helt store, manden stod op med drengene ved 7.30 tiden efter de havde gasset den en times tid i vores seng. 30 min senere tullede jeg ind på sofaen som i dagens anledningen var omformet til spise/legeplads. Hele formiddagen gik med LEGO iPad og hyggespisning i sofaen og drengene skiftes til at kravle ned under dynen til mor for at putte og hygge. Fik taget os sammen til at komme i tøjet ved middagstid inden mini-musen skulle sove til middag. Så det blev til en familietur op i den lokale Netto med trolden på cykel og mini-musen sovende i klapvognen. 

Da han endelig vågnede efter en tre timers lur. Skulle vi alle ud af døren. Undertegnet for at tage ud og se fodbold. Mens drengene kørte ned tilmorfar og Lena til julekage bagning og aftensmad. 

Hjemme igen trætte på sofaen hvor vi kun venter på at mindstearvningen sover, inden vi kan hoppe under dynen. Så vi kan være klar til endnu en arbejdsuge, der truer i morgen


søndag den 7. december 2014

6. December. Juleplaner

Vi har i vores lille familie et fast skema vi følger år efter år. For at dele sol og vind lige mellem bedsteforældrene. 

Række følgen er som følger

Juleaften Hjemme med morfar, Lena og moster, 1. og 2. Jule dag hos farmor og bedstefar på Djursland

Juleaften Hos farfar og bedstemor i Midtjylland, 1. Juledag hos farmor og bedstefar på Djursland, 2. Juledag hos morfar og Lena på Vestegnen. 

Juleaften Hjemme med morfar, Lena og moster, 1. og 2. Jule dag hos farmor og bedstefar på Djursland

Juleaften og 1. Juledag hos farmor og bedstefar, 2. Juledag hos morfar og Lena. 

Så vores jul bliver meste af alt brugt på at køre fra den ene landsdel til den anden. Men det viste jeg da jeg gik med til at gifte mig med en jyde. ;0)


5. December syslerier

Har gang i alt for mange ting pt. 

1.: mit evighedsprojekt som jeg gik igang med sidste vinter. Skrive langsomt men sikkert frem. 

2.: så har jeg endelig fået købt noget zpaghetti garn. Ville gerne lavet et gulvtæppe til stuen. Men er startet med en kurv til hækletøjet, så jeg kan øve mig lidt med det specielle "garn"

3.: så er jeg også igang med at hækle nogle hjemmesko til min søster. Efter hendes ønsker. Men de skal nok blive vist frem når de er færdige. 

onsdag den 3. december 2014

4. December. Fremtidsplaner

Fremtidsplaner, har jeg faktisk ikke de store af. Synes livet løber så hurtigt pt. Og alle dem sim sagde tiden flyver mår man får børn, må jeg jo desværre give ret. Så mine fremtidsplaner må være:

1.: mine drenge er glade
2.: min mand og jeg har det stadig godt sammen
3.: rejser ! Det bliver nok ikke lige de helt store som vores NY tur. Men ferie sammen. Er bare måden at lade sine batterier op på. 

tirsdag den 2. december 2014

3. December. Julepynt


Jeg elsker jule pynt. Tror aldrig jeg bliver træt af det. Og hertil skal så lægges at vi på mit arbejde sælger der fra 1. November. Men jeg elsker det. Synes det er så hyggeligt. Det er som om at det er tital tilladt at gå fra minimalistisk indretning til total Gertrud Sand, denne ene måned om året. Det er primært vores stue der står for skud og bliver pyntet op. Som reglen den 1. Søndag i advent. Og  i år var ingen undtagelse. Drengene og jeg havde fået farmand til at hive vores 3 flyttekasser med julepynt ned fra loftet inden man tog til firma julefrokost. Så vi rigtig kunne hygge os med at pynte op. Drengene var helt elektriske og for rundt og lagde nisse på alle tomme flader i hele stue og trolden ville ogs gerne have julemænd og nisser ond på sit værelse. Advents kransen blevet lavet af undertegnet. 

2. December julebage eller købe?

Her hjemme elsker vi at bage. Og det gælder også i december. Drengene elsker at være med på sidelinien. Og aften her til aften blev da også brugt på at lave de første julekager. Og hyggeligt var det
Der prøve smages.  Mums...

1. December. Hvad byder december på?

December byder på en masse spændende i år. 
For det første arbejde. Når man som jeg arbejder i detail branchen, ved man på forhånd at december er den travleste måned. Så min arbejdsplads kræver en del opmærksomhed den kommende måned. 

Bryllup, som alle jo elsker. Min fætter skal lørdag den 6. December giftes i Hvidovre kirke. 

Julefrokost. Bliver det kun til en enkelt en af slagsen. Men der skal den også have fuld gas. 

Julehygge i insitutionerne. Det skal jo også til. 

Familiehygge. Det er sikkert og vist. 


Juleleg 2014

Vil I år, lige som sidste lege december leg. Sidste år fandt frk. Stubba på dagene. Men har i år lavet min egen. Du er velkommen til at kopierer den og være med på legen