tirsdag den 23. september 2014

Etui til hæklenåle


Så fik fantasien frit spil. Har længe irriteret mig over, at mine hæklenåle altid ligger i de forskellige poser med garn, alt efter hvad jeg er igang med og så når jeg får en ny ide, skal rode dem alle (og har utrolig mange projekter igang af gangen) for at finde den rette. Så en masse restgarn blev til dette fantastiske etui. 





Opskrift.

Indvendig.
Slå 40 + 2 lm op
Start i 2. Maske fra nålen. 
3 stgm, 1 lm rækken igennem, 
Vend med 2 lm og gentag alt efter hvor stort/langt du vil have det. Jeg lavede 28 rækker. 

Udvendigt.
Slå 40 + 2 lm op
1. Rk. *6 stgm, 3 stgm masker i næste, 6 stgm, 3 masker sammen* gentag rækken ud
2. Rk. Stgm rækken hen
Gentag række 1 og 2 så det fylder en 1/3 del af det indvendige stykke.

Herefter stgm. De 2 sidste 1/3 dele. 

Bunden til nålene er fm hæklet i samme brede som 1/3 del og syet fast. 

Elastik snoren er sat mellem to stgm på bagsiden i midten inden de er hæklet sammen. 

søndag den 14. september 2014

Super Asle


Så kom der lidt af pinden, blev inspireret på pinterest. Et sted der er fantastisk at finde nye ting på.

Her fandt jeg Maries fantastiske blog. Lånte lidt af hendes opskrift, men da jeg ikke er så god til at holde mig til opskrifter (får ofte andre ideer undervejs) brugte jeg den som guideline og lavede mit eget mønster.

Har valgt at opkalde den efter Maries søn som hedder Asle, super sødt navn, jeg aldrig har hørt før.

Opskriften (den originale) findes her 

Den faldt straks i god jord hos V

onsdag den 10. september 2014

NY Day 5. Time to go home

Så er vores dage på ferien ved at være talte. Vi sov så længe vi kunne, til kl 8. Fik badet og fordelt alle indkøbene i bores kufferter. Godt vi kun tog det aller mest nødvendige med. For vi har da godt nok forkøbt os. 

Nå, vi havde snakket om at tage ind til Meat packing distrikt for at spise morgenmad. Så efter at have tjekket ud og fået opbevaret vores kufferter i reseptionen. Gik vi mod Broadway og 79th st. for at tage en sub. Men nu åbnede der sig et helt nyt kvarter vi slet ikke havde fået kigget på. Der lå "designer shoo shop" elektronik forhandler, den mest fantastiske bog handel mm. Så vi besluttede os for at tage en hurtig bid brød og en kop kaffe hos en bager. 

Min mand fik købt en Samsung tablet, vi købte bøger med "Thomas tog" til B og med "cars" til V. Og så kom jeg til at kigge i hobby afdelingen og hold nu fast hvor var der mange lækre bøger om hækling. Men da vores lommepenge var ved at være brugt blev det un til en en enkelt med opskrifter på ting til drengene. Og et super lækkert kvartalsblad. Det skal der nok komme mere om, når de kolde og mørke vinteraftner nærmer sig. 

Gennem riverside park 


Herefter kig vi omkring 35 gader ned til et hangarskib og en ubåd der ligger som er museum. Der var dog kun tid til et hurtigt kig ude fra, da vi lige skulle nå lidt frokost inden vi skulle tilbage til hotellet og hente vores kufferter og mod lufthavnen kl 16. 


Frokost på en rigtig Amarikansk dinner, hvor vi fik burger med det hele og cola til. Det skulle jo prøves. Super lækkert. Sub'en fra times square tilbage til upper West og hente vores kufferter inden vi tog den tilbage til 34th - pen stantion hvor vi skulle med NJ til Lufthavnen. 

Det gik super hurtigt og nemt gennem sikkerhedskontrollen og så var det bare at vente næsten 3 timer ved gaten (uden internet, 5$ i timen. De må drømme) i London car det huhaj vilde dyr for at nå fra det ene fly til det næste på 45 min. Men der var heldigvis ikke kø i sikkerhedskontrollen så vi var ved gaten 10 min før den lukkede. 

mandag den 8. september 2014

NY day 4.

Dagen startede tidligt kl 6.15 da vi blev vækket af en helikopter der cirkulerede rundt over central park. Så vi blev liggende i sengen og snuede til 7.30 kan ikke huske hvornår vi sidst gjorde det. 

Efter bad mm. Var vi klar morgenmaden blev på Lenny's en amerikansk kæde. Det var billigt men også mega dårligt. Så vi besluttede os for at købe en god kaffe på Starbucks (love it) og tulle over i parken mens vi ventede på at klokken blev 10 og naturhistorisk museum åbnede. Vi synes lidt det var et must at se det. Nu hvor vi bor klods op af det og når vi har set filmen "nat på museumet" uendelig gange. Tror faktisk også det var den vi så første gang vi var i biografen sammen. 

Næsten 4 timer tog det at gå igennem den almindelige udstilling , godt vi ikke købte den udvidede. Så havde vi da overhoved ikke nået andet i dag. 



Derefter tog vi sub'en til Canal Street indgangen til China town. Hold nu op hvor var der mange mennesker og de var mega nærgående. "you like, bag, watches?" Vi fandt et spisested i en side gade og fint noget dim sum. Det høre sig vist til. Skyndte os videre til little Italy hvor de var i fuld gang med at sætte boder og Tivoli op, da der den 10. Sep var fest uge. Og midt i det hele fandt vi, Chrismas in NY. Wow en kæmpe butik fyldt med julepynt året rund. Måtte lige købe noget derinde. 



Herefter besluttede vi os for at gå vest på, for at finde "the highline" en nedlagt jernbane der er lavet om til en lang promenade langs Hudson river. 

Midt i SoHo fandt vi denne fantastisk garn butik Loopy mango. Nøj hvis vi havde haft plads i vores kufferter have jeg købt en masse med hjem. Men heldigvis sender de også til Europa. Så købte kun lige et par prøver. De laver selv deres garn, som er fra opdræt i US. 


Her efter gik vi videre mod the highline. 
Og hold da fest. Hvor er solnedgang over New Jersey smuk. Her lidt billede spam


 Udsigten mod Manhatten fra Highline 

Kunne ikke dy mig. Der sad en mand og hæklede. 👍 fra mig
Derefter middag på en hyggelig lille restaurant i Hell's kitchen distriktet 

En yellow cap hjem efter en lang dag. Inden turen går hjem til Danmark i morgen aften. 

Gode ideer og råd når man rejser til New York

1. Sørg for at din billet stemmer 100% overens med dit pas. De er mega emsige hvad det angår. 

2. Husk man må ikke tage nogle former for mad med ind i landet. Så lad kiks mm. blive i flyveren. 

3. Køb et metrokort. Det koster 30$ + 1$ for kortet,for free ride i 7 dage. Det kan helt sikkert betale sig. Med det kan du tage alle metroer lige så langt du vil. Lige så mange gange som du vil. Kan betales med Visa i automaterne på stationerne. 

4. Husk der kommer 8,8% oven i prisen på alt hvad man køber + de forventer mellem 15-18% i drikkepenge på restauranterne. 
Tøj køb under 100$ er taxfree. 

5. Kunden har aldrig ret her. 
Det oplevede vi nogle gange, eks i Macy havde jeg fundet et par sko hvor der stod 29$ - 25% ekstra off. I dk ville det betyde at der blev trukket 25% ekstra fra ved kassen. Så jeg spurgte da han slog 29$ +tax ind. Han gik ned og kiggede og kom tilbage og sagde at de allerede var prismærket. 
Så da vi havde været på en guidet tur, stod der på bagsiden at der var en Voyager til en guidet gå tur i central park fre, lør el tirs og man bare skulle ringe og tilmelde sig 24 timer før. Det ville vi så. Men fik at vide at det tilbud havde de ikke mere. 

Så man skal lige se sig for. 
De kan godt finde på at snyde en. Et andet eks. Da vi skulle op i impiere fik vi at vide der var 2 timers vente tid, men hvis man gav 10$ mere kom man i fastlane. Så det gjorde vi. Da vi så kom op stod der "not express ticket" på vores billet og der var max 10 mins vente tid. 

6. Husk gode gå sko. Man går utrolig meget rundt, da der ikke er så langt mellem seværdighederne. 

7. Hav en trøje med. De er helt tossede med Aircondition, så der er ofte pivkoldt på restauranter, butikker mm. 

8. Bad og toilet på gangen på hotellet, kan anbefales hvis man vil spare nogle penge. Man er ude næsten hele dagen da der er så meget at se. 

9. Man kan købe sig fattig i ture. Men med en god rejsebog kan man nemt finde det meste. 

søndag den 7. september 2014

NY Day 3. The BIG (if you know what i mean) sex and the City Day

Dagen startede stille og roligt med morgenmad. Belgiske vafler med frugt og flødeskum på "the Black Bean". 
Med til central park hvor der var "run for a cure" mod kræft løb. Utrolig stort arrangement.  
Gennem parken og se "slottet" 

På upper east site var der fyldt med mennesker da der var bisættelse af en kendt komedier Joan Rivers, som døende under en operation i torsdags. Så fik vi da lige Woopy Goldberg



Kl 11 startede vores bestilt hjemmefra "sex and the City" guidet Tour. 

Og hold da fest det var alle pengene værd, selv min mand syntes det.  Vi har næsten hele lower Manhatten rundt og se 40 forskellige steder hvor serien er optaget. Lige fra biblioteket hvor Carrie og Big skulle giftes, hjørnet ved 5th ave and I'm in Hell. Hvor Miranda fortæller Carrie at hun er gravid til Samanthas lejlighed i SoHo. Vi var inde i porno butikken pleasherchest hvor Charlotte køber sin "Benny" fik cupcakes foran Jimmy Choo, var inde i restauranten hvor Carrie og Big har "rehearsal dinner" og fik cosmo's på Steve og Aidens bar. Sluttede af i HBO shoppen hvor der lige røg en S&C bog med. 

FOTO spam fra turen


Så gik turen til Flushing Queens hvor Caroline Wozniacki jo spillede US. Open mod Serena Williams. 
Det blev Fog kun Ground tickets til 25$. Da de billigste billetter var 105$ pr stk omkring 600 kr for helt oppe i toppen hvor man skal have en kikkert for at kunne se bolden. 



NY Day 2.

So fare.....


I dag holdet bedre med at være på Americansk tid. Vågnede dog kl 5.45, men efter en tur på det lille hus og opdate på facebook. Kunne heg sove videre til 9.30 hvor jeg blev vækket af manden min, der allerede have været i bad. 

Første stop blev morgen mad på hjørnet af 79th Street og Amastetdan ave. Mega dårlig omelet. Så det bliver ikke et stamsted. 

Gå tur til Dakota building hvor John Lennon blev skudt for utrolig mange år siden 

Slentre tur gennem central park på the Mall som jo er mega kendt fra mange film

Så er det labor Day her i NY i dag. Så 5th aveny var en lang parade, mega sjovt at se på. Og så blev man lige mindet om hvor godt vi har det i DK. Når deres kampe går ud på betalt dag ved sygdom. Hold da fest, det tager vi da alle for givet derhjemme

Appelshop skulle også lige besøges. Der lå folk uden for og sov, da den nye Iphone6 rygtes at blive realesed på tirsdag. Crazy. 

Men kom vist lige til at købe en IPad mini. Så kan det være jeg kan få den i fred. 

Osede Fao Schwart igennem, men fandt intet legetøj man ikke kan få i Danmark. Så vi finder noget i Toyz a'us til drengene på times square.  Hvor der skal være et 20 meter højt pariser hjul inde i butikken. 

Næste stop var Nike town. Efter gårsdagens 15 km trave tur var fusserne ømme. Så de blev forkælet med disse

Vi måtte jo også lige besøge DKNY og der var fest med dj, fotograf, champagne og 25% på alt i butikken. Så manden fik lidt lækre skjorter

Frokost og så videre til Times square. 

Update

Vi nåede lige et smut forbi Grand central. Og woau. Det er jo et helt slot!

Fotografering af brudepar. 
Selffie 

Videre til Times square og toysR'us




Dj i H&M på broadway 

Trætte fødder og alt for meget shopping gjorde at vi tog sub'en hjem. Dog kom vi til at tage et Express tog, så endte "in the bronx" på 125th Street. Så måtte lige vente på et tog tilbage. 

Trætte i seng kl 22. Klar til en spændende dag i morgen